JUHAR, JÁVOR FŰRÉSZÁRU

A Zol-Gém Kft. juhar és jávor fűrészáruk kereskedelmével is foglalkozik. Pallók és deszkák nagy választéka várja Önöket szélezett és szélezetlen, műszárított formában. Kedvére válogathat, mi pedig szívesen adjuk segítségünket és szakértelmünket a legjobb faáru kiválasztásához. A juhar-, jávor fűrészáru speciális eljárásokat és nagy törődést igényel a feldolgozás és a felhasználás folyamán egyaránt. A cukorhaj nevű fajtája (Amerikában honos) keménysége és esztétikus megjelenése miatt igen felkapott, hazánkban viszontcsak korlátozottan elérhető.

Mit tudunk a juharfáról?

Az északi féltekén 150 fajtája honos, Európában főként a zöld juhar és a hegyi juhar, más néven jávor a legelterjedtebb. Nagy termetű fa, közel 30 méterre is megnő, vaskos törzzsel rendelkezik. A juhar vagy jávor fát igen gyorsan kell feldolgozni, hiszen a nagy keményítőtartalom miatt az gyorsan befülled. A fűrészárut minden esetben tető alatt kell tárolni, mert az időjárási viszontagságok (napsütés, eső) nem tesznek jót a fa minőségének. A juhar és jávor fa kemény, de rugalmas és hajlékony is egyben.

Juhar és jávor fűrészáruinkról

Mint említettük, ezek a fafajták igen kényesek, speciális eljárást és gondozást igényelnek, ezért a juhar és jávor faáruk telephelyünkön a legkiválóbb módon és a leggyorsabban kerülnek feldolgozásra. S mivelérzékenyek a különböző kórokozókra és gombákra, ezért a megfelelő védőszerekkel kezeljük azokat.
Ha az árut hanyagul kezelik, akkor könnyen elrepedhet és megvetemedhet. A mi faáruink viszont gondosan és nagy körültekintéssel vannak szárítva és tárolva, ezáltal pedig remek, igényes bútorok, parketták készülhetnek belőlük!

Rólunk:

  • Ügyfélbarát, gyors kiszolgálás
  • Igény esetén a faanyagok házhozszállítása
  • Szakszerű segítségnyújtás
  • Egyedi igények és kérések teljesítése

Keressen fel minket bátran, mi segítünk Önnek!