CSERESZNYE FŰRÉSZÁRU

Tudjuk azt, hogy a cseresznye napjaink egyik legkeresettebb és legdivatosabb fafajtája, ezért ügyfeleink számára biztosítjuk a legjobb minőségű cseresznye fűrészárut. Fakereskedésünkben széles választéka várja Önt – pallók és deszkák, szélezetlen formában, sokféle méretben. Fontosnak tartjuk az ügyfelek által támasztott egyedi igények kielégítését is. Barátságos ügyfélszemléletünknek köszönhetően pedig vevőink mindig elégedettek és bíznak a szakértelmünkben.

Mit is tudunk a cseresznyefáról?

Ázsiában, Amerikában és Európában is honos. Magassága nem több mint 20 méter. Munkaigényes fa, ami igen érzékeny az időjárásra. Ezen a tulajdonságai miatt az egyik legköltségesebb fafajta közé tartozik. A cseresznye minimális hajlandóságot mutat a vetemedésre és igen könnyen szárítható. Faanyaga már fiatal korában is kellemesen vöröses, ami a kor előrehaladtával sötétül. Csíkoltság és rajzoltság jellemzi ezt a fafajtát.

Cseresznye fűrészáruinkról

Megmunkálásuk igen egyszerű, könnyen kezelhető fafajta. Mint már említettük, a cseresznyefa legnagyobb vonzereje a vöröses-barnás színében rejlik, amit pácolással még intenzívebbé tehetünk. Fája igen kemény és nehezen hasad, de nem időjárásálló, és kevésbé tartós mint más fa társai.
A cseresznye fűrészáruinkat ajánljuk beltéri felhasználásra, lécek, bútorok és dísztárgyak készítésére. Parketta formájában ritkán használatos. Ha mégis valaki ragaszkodna hozzá, kevésbé forgalmas helyekre ajánljuk a beépítését. Ezen kívül még érdemes odafigyelni arra is, hogy a felület mindenképp kezelve legyen UV fény elleni alapozóval. A cseresznyefából készült elemek igen kényesek, de a látvány minden esetben magával ragadó lesz!
Érdekesség: iparművészeti tárgyak és hegedűk alapanyagaként szolgál még napjainkban is!