FEKETE DIÓ FŰRÉSZÁRU

A cseresznye-, bükk- és akác fűrészáru mellett a másik legkedveltebb és legkeresettebb fafajta a fekete dió. Az ebből készült fűrészáruk hatalmas választékával örvendeztetjük meg kedves érdeklődőinket és vásárlóinkat. Nálunk találnak szélezetlen kivitelezésű fekete dió fűrészárut, különböző méretekben. Az általunk kínált kemény lombos, műszárított fekete dió faáru kiváló minőségű, aminek időtállóságára garanciát vállalunk.

Milyen értékekkel rendelkezik a fekete dió?

A fafajta a mérsékelt övben, Amerikában és Európában honos. Magassága 30-40 méter között van, de néha elérheti az 50 métert is. Faanyaga mérsékelten kemény, rostjai finomak, könnyen formálható és hajlítható, pácolható. Száradás alatt nem görbül, és nem vetemedik meg, kiválóan ellenáll az időjárás viszontagságainak. Tudni kell azt is hogy teáját a népgyógyászatban használják. Színe és rajzolata páratlan és igen nagyra becsülik. De a szárítására nagy hangsúlyt kell fektetni, mivel a rosszul kezelt dió fűrészáru könnyen reped.

Az általunk kínált fekete dió fűrészáruról

Akár gőzölve akár anélkül, mindenhogy gyönyörű és esztétikus látványt nyújt. Ha nem gőzöljük akkor a felületeket ízléses világos, fehéres részek fogják tarkítani (padlónak ajánlott). Viszont a gőzzel kezelt fekete dió sokkal kezelhetővé válik és sötétebb színárnyalatod ad. Fény és hőállósága kiváló! Ajánljuk mindazoknak, akik az esztétikára igen fogékonyak, és elbűvölővé akarják változtatni életterüket. Pácolással különleges hatást kelt, de lakkozva találjuk a legszebbnek! Bútoriparban készül belőle tömör bútorok és furnérok is, ezen kívül fegyverek markolatát, autók belső díszítését is fekete dióból készítik el.