ÉGER FŰRÉSZÁRU

Fűrészárunk színes választékában az égerfa is megtalálható, szélezetlen formában, különböző vastagsági méretekben. Kínálunk égerfából készült műszárított pallókat és deszkákat egyaránt. Az éger minden forgácsolási eljárással könnyen megmunkálható, puha fafajta. Jól telíthető, fényezhető és pácolható. Puhaságából kiindulva inkább ajtók béléseihez használják fel. Az éger az esztergályosok kedvenc fafajtája.

Az égerfa

A nyír félék családjába tartozik, szijácsa és gesztje azonos színű világos vöröses foltokkal. Érdekessége, hogy ha szabad levegővel találkozik, akkor az sötétedni kezd, vörösessé válik.
A fa anyaga lágy és könnyen munkálható, ezért főként a lemez és furnériparban játszik nagy szerepet. Jól használható víz alatti szerkezetek kialakításához, mivel tartóssága folyamatos nedvességhatás mellett kiváló.
Érdemes tudni róla, hogy kényes fa, érzékenyen reagál a különböző káros rovarokra és a gombára is.
Érdekesség: Hollandiában ebből készítik a fapapucsokat, és a faszobrászok kedvelt anyaga, mivel szerkezete nem hangsúlyos és könnyen formázható.

Az általunk kínált éger fűrészáruról

Mivel az éger egy speciális eljárásokat igénylő fafajta, ezért a feldolgozásuk során próbáljuk a legkevesebb fizikai károsodást okozni. A környezeti hatásoktól óvva különböző, kiváló minőségű felületkezelő szerekkel látjuk el őket. Gyors feldolgozást igényel, mert könnyen befülled.
Mindezek ellenére az éger egy igen kedvelt fafajtája a bútorgyártásnak, mivel kiválóan formálható és hasítható. Megjelenése kellemes és harmonikus. Jól pácolható dió, mahagóni és cseresznye színekre!

Miért érdemes a mi fakereskedelmünkbe vásárolni?

  • Több évtizedes faipari ismeretségnek köszönhetően mi minden kérdésére megadjuk a választ, akár a kiválasztandó fatípusról legyen szó, akár a felhasználási területről. Szaktanácsadás keretein belül minden információt meg fog tőlünk kapni, ami az Ön további munkáját segíti!
  • Szívesen házhoz szállítjuk a nálunk rendelt faárukat, időt és energiát megtakarítva ügyfeleink számára.
  • Egyedi kéréseinek minden esetben eleget teszünk.